NOVOSTI I AKCIJE

Citroen E-Berlingo Multispace: Automobil za slobodno vrijeme dobiva električni pogon

Podjeli s prijateljem


Pošalji

Citroën Berlingo, mjerilo klase automobila za slobodno vrijeme već 20 godina, kontinuirano donosi suvremene i praktične odgovore na očekivanja kupaca. Novi E-Berlingo Multispace zadržava praktične odlike, udobnost i modularan dizajn izvornika te im dodaje učinkovitost i užitak u vožnji karakteristične za električna vozila. Autonomijom od 170 km, novi model ispunjava potrebe kućanstava i poduzeća s jednostavnim pristupom stanicama za punjenje i potrebe onih koji cijene prednosti električne mobilnosti za čitav niz svakodnevnih aktivnosti, bilo osobnih ili profesionalnih. Prostran i svestran, novi     E-Berlingo Multispace donosi potpuno nov, udoban doživljaj ekološke vožnje i postavlja nove standarde bezbrižnosti i opuštenosti.

 

Citroën Berlingo odsad je dostupan i u inačici E-Berlingo pokretanoj električnim motorom.Nova inačica upotpunjuje ponudu snažnih trocilindarskih benzinskih motora PureTech i dizelskih modela BlueHDi. Namijenjena je vozačima koji žele spojiti prilagodljivost Berlinga u svakodnevnoj uporabi, slobodnim aktivnostima i poslovnim obvezama s prednostima električnim pogonom.Pritom zadržava modularni dizajn, prostranost, udobnost i opremu zbog kojih je Berlingo tako dugovječna uspješnica u segment vozila za slobodno vrijeme

Užitak vožnjena električni pogon u vozilu za slobodno vrijeme

 

E-Berlingo podjednako će se svidjeti vozačima koji vrijeme provode u gradskoj i izvan gradskoj vožnji, ali i profesionalnim vozačima. Nova inačica spaja praktičnost modela Berlingo sa svim prednostima električnog pogona, uključujući ekološki osviještenu i udobnuvožnju, niske troškove, prednosti pri parkiranju…

  • AUTONOMIJA: dosegom od 170 km (premanormi NEDC), E-Berlingo Multispace savršeno odgovara potrebama kupaca. Naime, velika većina Europljana dnevno prelazi manje od 100 kilometara.
  • UŽITAK U VOŽNJI: Prazna se baterija može potpuno napuniti s pomoću obične kućne utičnice (od 8 A do 10 A, ovisno o zemlji) ili sigurne utičnice Green Up (14 A) za 8,5, 12 ili 15 sati, ovisno o jakosti struje. E-Berlingo dostupan je i s opcijskom funkcijom brzog punjenja, s pomoću kojeg bateriju do 50 % možete napuniti za samo 15 minuta, a do 80 % za pola sata.
  • JEDNOSTAVAN ZA UPORABU: Novi E-Berlingo Multispace pokreće kompaktan sinkronizirani električni motor s trajnim magnetom visokih performansi koji razvija 49 kW (67 KS). Dvije litij-ionske baterije visoke energetske gustoće kapaciteta 22,5 kWh smještene su u podokviru, što spušta težište automobila i donosi zavidnu razinu stabilnosti za ovu vrstu karoserije. Performanse su dodatno poboljšane mjenjačem s jednom brzinom koji vozaču omogućuje vožnju bez promjene stupnjeva prijenosa i jednaku razinu udobnosti kao i automatski mjenjač.
  • NISKI UPORABNI TROŠKOVI: novi Citroën E-Berlingo Multispace odlikuje se manjim troškovima uporabe u usporedbi s inačicom pokretanom motorima na fosilna goriva te je štedljiviji u odnosu na inačicu pokretanu motorima s unutarnjim izgaranjem. Baterija dolazi s jamstvom na osam godina ili 100.000 km, a električni pogon s jamstvom na pet godina odnosno 50.000 km, ovisno o tome koji se uvjet prije ispuni. Servisni je interval svake dvije godine ili 40.000 km nakon prve godine. Nisu potrebni ulje, klinasti remen ni rashladna tekućina. Budući da nema mjenjača ni spojke, smanjen je broj dijelova koje je potrebno kontrolirati, a zahvaljujući dvostrukom sustavu prikupljanja energije pri usporavanju i kočenju, kočnice se manje upotrebljavaju, čime se smanjuje istrošenost.