NOVOSTI I AKCIJE

Nova strategija elektrifikacije

CL-17.021.010-compressor
Podjeli s prijateljem


Pošalji

Nova strategija elektrifikacije: Avangardni DS okreće se struji, odriče se dizelaša i benzinaca

Počevši od modela DS7 Crossback E-Tense 4×4, u ponudu iduće godine ulaze hibridi i električari.

Tvrtka DS Automobiles iskoristila je 2018 Paris ePrix da objavi svoju strategiju elektrifikacije. Po njoj, od 2025. godine, svi će DS modeli biti elektrificirani. Konkretno, svi će se modeli nuditi kao hibrid ili kao električni automobili ili u obje izvedbe.

Ova se strategija već „zakotrljala“ skorim izlaskom na tržište modela DS7 Crossback E-Tense 4×4, koji se može pohvaliti s 300 konjskih snaga i autonomijom od 50 kilometara samo na električni pogon. Svoj prvi potpuno električni model DS bi trebao premijerno predstaviti na idućem Paris Motor Showu, ove jeseni, a objavljivanje svoje nove strategije iskoristio je i za podsjećanje na svoju konceptnu sportsku jurilicu – DS E-Tense s 402 električna konja.

Spomenuti DS 7 Crossback E-Tense 4×4 opremljen je hibridnim pogonskim sustavom, gdje benzinac i elektromotor udruženim snagama isporučuju 300 konjskih snaga, a može ga se smatrati prethodnicom prvog 100% električnog DS-a. Počevši s njim, svi će budući DS modeli biti elektrificirani. Prijelazno razdoblje završit će 2025. godine, kada u DS-u „umiru“ benzinci i dizelaši. DS 7 Crossbck E-Tense 4×4 natržištu se očekuje iduće godine.